TRENERKURS 11.-12. NOVEMBER

Postet av Moelven IL - Fotball den 11. Okt 2016

Fredag 11. og Lørdag 12. november blir det arrangert trenerkurs i Idrettsparken. I Mars gjennomførte vi delkurs 1 - så denne gang gjennomfører vi delkurs 2.

Som i vår dekker klubben deltageravgiften for de som ønsker å delta. Vi håper så mange som mulig har ønske og mulighet til å bidra. Dette er relevant både for de som jobber med de minste og de som jobber med de eldre.
Vi ønsker både de som er trenere i dag og fremtidige trenere velkomne til kurs! For Moelven er det viktig å øke trenerkompetansen for hele klubben, så det er bare å møte opp uavhengig av hvor mye fotballfaglig bakgrunn du har.

NB: Det er ikke nødvendig å ha gjennomført delkurs 1 for å gjennomføre delkurs 2!

Påmelding innen 04.11 til bjorkelars@hotmail.com - men det er førstemann til mølla som gjelder - så vær rask.

Har du spørsmål - ikke nøl med å ta kontakt. Enten på mail eller mobil 992 72 503.


Program finner du her

Grasrottreneren del 2 Invitasjon Moelven.docx


0 Kommentar

INFO: Eat-move-sleep 17.-18 september

Postet av Moelven IL - Fotball den 13. Sep 2016

Hei.

Det nærmer seg nå cup og vi håper at været blir på vår side.

Håper at alle har fått infoen de trenger om når kampene spilles osv.

Linken for kampoppsettet finnes her:

https://profixio.com/matches/moelveneatmovesleepcup2016

Når det gjelder spillelister så ha gjerne disse klare ved ankomst. Det vil ligge lister i sekretariatet for utfylling.

Vedlagt ligger det også et oversiktskart over idrettsparken.

Praktisk informasjon

Kampene spilles ute i Idrettsparken eller inne i Limtrehallen. For de som ikke har vært i Moelv før, er det bare å følge skilting etter avkjøring fra E6 og Rv 213. Det er gode parkeringsmuligheter i nærhet til Idrettsparken, og våre parkeringsvakter vil vise vei!

Ved ankomst melder lagleder seg i sekretariatet. Samtidig leverer de sine spillerlister, dersom disse ikke allerede er lagt inn elektronisk. Etter at laget har spilt sin siste kamp, henter lagleder spillerlista i sekretariatet og møter med sine spillere til fortløpende premieutdeling på en egen scene mellom nedre bane og Limtrehallen.

Alle lag tar med et sett overtrekksvester eller reservedrakter/t-skjorter. Ved lik draktfarge er det laget som er oppført som ”bortelag” som skal bytte.

Turneringen gjennomføres etter NFF's spilleregler og med Fair Play-hilsen før og etter kamp. Blandete lag kan spille i jenteklassen dersom bare én gutt er på banen om gangen, ellers skal laget meldes på i gutteklassen. Bruk av overårige spillere må det eventuelt søkes om, og dispensasjon gis av sosiale eller medisinske hensyn. Det skal ikke legges opp til å forsterke et lag ved bruk av overårige spillere.

Toaletter finner dere i klubbhuset (både oppe og nede i gangen samt i alle garderober) og i Limtrehallen.

Det er en bemannet førstehjelpsstasjon på plassen.

Det er kiosker ved øvre og nedre bane og plassen utenfor Limtrehallen i tillegg til et Bama-telt med wraps, salater, lapskaus, frukt og smoothies på nedre bane. Vi steker vafler, griller hamburgere og pølser. Glutenfrie vafler finnes!

Skar G-sport vil ha et eget utsalg på nedre bane.

Vi gleder oss til en fotballrik helg i Idrettsparken i Moelv.


Under ligger banekart:

Øversiktskart lørdag

Oversiktskart søndag


0 Kommentar

To nye kamper - to nye seiere!

Postet av Moelven IL - Fotball den 3. Sep 2016

Dombås - Moelven 3-4 & Moelven - Storhamar 2-0

Den siste uken har våre fjerdedivisjonsherrer spilt to nye kamper, mot henholdsvis Dombås og Storhamar. Begge kamper har endt med seier. Under følger et kort referat av kampene.


Lørdag 27. august satte gutta seg i en meget trang og særdeles varm buss. På spørsmål om sjåføren kunne skru på air condition leverte mannen bak spakende følgende legendariske svar: "Air conditionen har ikke funka siden før sommeren". Man kan jo undre seg hvorfor det ikke har blitt gjort en forsøk på å fikse den nevnte AC`n, men uansett ga dette oppmann Annar Aaseth gode kort på hånda når han skulle prute ned prisen.

Varme og gode ankom vi en strålende gressmatte på Snipen stadion. Vi gledet oss også til å spille foran et fullsatt stadion ga gjetordet fra dalen sier at Dombås har et snitt på over 150 på sine hjemmekamper. Jeg vet ikke om det er Moelven det er noe galt med, men vi telte vel i overkant av 20 frammøtte.

Så er det vel kanskje greit å si noen ord om kampen også. Det er vel ingen som kan påstå at det ble en velspilt kamp. Vi gjør en fryktelig svak førsteomgang og ligger under 2-3. Rett etter hvilen utligner vi, og et stykke ut i andre omgang setter Ken inn 4-3 fra straffemerket. Vi er skjønt enige om at vi ikke framstår slik vi ønsker i denne kampen. Allikevel er det DEILIG å hente opp 3-1 og snu dette til seier. Det vitner om god moral. En stor takk skal også rettes til vårt iranske vidunder Abbas, som scorer to mål og skaffer straffen og er ekstremt viktig for at poengene blir med ned igjen den svette bussen.


7 dager senere, 3. september kom tabelltoppen Storhamar til Idrettsparken. Storhamar stod med imponerende 15 strake seiere før kveldens kamp. Heldigvis ønsket og klarte vi å stoppe denne seiersrekken. Første omgangen er noe av det bedre vi har levert i år, vi har god kontroll defensivt, og skaper nok sjanser til å lede mer enn med det ene vi tar med oss inn i pausen. Etter pause kommer Storhamar ut med bra trøkk og er mer direkte i stilen. Vi blir kraftig trykket tilbake de første 15 minuttene av omgangen. Etter omlag 60 spilte minutter får en Storhamarspiller sitt andre gule for dagen, og etter dette er seieren aldri i realiteten truet. Ikke lenge etter den røde kortet banker Stig ballen i mønet, og lufta går litt ut av Storhamarballongen. Vi skaper flere feite sjanser, men kampen ender 2-0. Vi er selvsagt veldig fornøyd med å slå avdelingens beste lag, og særlig førsteomgangen er noe vi tar med oss videre.

Det er ingen tvil om at Moelvenskuta er i god utvikling og det er bare å glede seg til en spennende innspurt. Hvis vi gjør jobben skikkelig på trening og i kamp framover skal det bli vanskelig å slå oss. Moralen i gruppa er på topp og gutta legger ned en real arbeidsinnsats hver gang. Det må vi fortsette med. Gledelig at et bra bukett modøler tok turen i idrettsparken i ettermiddag. Vi setter stor pris på støtten vi får fra tribunen.


Oppsummert ender to vidt forskjellige kamper begge med tre poeng. Vi klarer å bikke jevne kamper i vår favør, noe som må sies å være en veldig god egenskap.

De siste kampene har også flere unggutter både vært på banen og på benken. 14 år gamle Davod har levert to meget solide 90-minuttere, Even Karlsen fikk ca 15 minutter mot Dombås og både Amandus Skaug og Eskild Pettersen har vært på benken. Samtlige født i 2001 - dette lover bra for fremtiden.


0 Kommentar

4 nye kamper spilt - tiden flyr - FASIT: 10 poeng

Postet av Moelven IL - Fotball den 23. Aug 2016

Den siste tiden har vårt a-lag spilt fire nye kamper. Her følger en kort oppsummering av disse fire.

-------------------------

Vang - Moelven 1-6.

Offensivt var kanskje dette sesongen beste kamp så langt. Vi skaper en haug med sjanser og 6 scorede er ikke et mål for mye.

Vi styrer kampen fra A til Å.


----------------------------------

Moelv- Ridabu 0-0.

Normalt pleier 0-0 kamper være kjedelige, men gårsdagens kamp i parken var alt annet enn kjedelig. Det var full innsats fra start til mål.
Kamplanen fungerte nesten hele kampen ut, det mangelt kun skåringen, men de kommer.
Det som gleder oss i støtteapparatet er at det vi har fokus på i treningsarbeidet begynner å komme i kamper. Vi jobber knallhard kollektivt både offensivt og defensivt. Vi ga ikke normalt ballsikre spillere hos Ridabu ro i et sek.
Vi begynner å få et bra balltempo, vi bruker få touch og har bra bevegelse. Vi har noen "dropp" i intensiteten i løpet av kampen, men målet fremover er at disse "droppene" skal bli kortere og kortere. Vi vet at vår spillemåte krever 100 % innsats all over, derfor er det viktig som i går at da vi ikke har mere å gi, så bytter vi. Det er en ærlig sak.
Vi har en stor tropp så vi har alltid spillere som er klare til å komme inn med full innsats. I går ble ikke alle våre innbyttere benyttet, men vi har som kjent ny kamp allerede på søndag.

Les hva Ridabu skriver om kampen på sin hjemmeside.
http://www.blackriverpark.no/sterkt-bortepoeng-mot-moelven/
nyt freddan

----------------------------------

Moelv-Dombås. (1-0) 2-0.

Perfekt gress og solskinn. Alt lå til rette for en fin dag for fotball.
Dombås var motstander i dagens match i parken. Et Dombås lag som startet sesongen svakt, men som har spilt se kraftig opp de siste kampene. Ut fra dette viste vi at dette ble en ingen "walk over" kamp.

Vi gjorde som avtalt tok tak i kampen fra første stund og produserte sjanser på sjanser, men målene lot vente på seg.
Skulle dette bli nok en kamp hvor vi ikke satte våre sjanser?
Men etter en corner setter Abbas den i mål via Dombås sin keeper.
noen sier selvmål, men det er vikitg å være PÅ i slike situasjoner.

Vi går til pause med ledelse 1-0 som er bra, men vimener at vi har mer å gå på. Balltempo må opp, pasningskvaliteten må bli bedre, likeså aggressiviteten.
Andre omgang ble oppstykket pga ikke mindre enn tre utvisninger, i en kamp som ikke akkurat var av det stygge slaget. Sivert Aaseth fikk to gule og derved litt tidligere dusj enn de andre. Dombås sin keeper måtte også overlate sine hansker til en annen da han felte Håvard på vei igjennom. Dommeren mente at dette skjedde innenfor 16m, og Bau ruslet rolig bort fra sin midtstopperplass for å sette den. Straffa ble plassert rolig inn i hjørnet med hjelp av stolpen.
Etter dette skjedde det ikke så mye, og da dommeren blåste av kampen kunne vi innkassere 3 nye poeng.

Vi gjør en OK + kamp, vi er et støkke unna intensiteten vi hadde i forrige kamp, vi er for slappe i pasningspillet, men vi skårer to, holder nullen og vi får 3 Tre viktige poeng.
Et stort + til Davod som debuterer fra start og gjør en kanon kamp.

--------------

Lillehammer 2 - Moelv 3-6

Mandag kveld var tabellnabo Lillehammer 2 motstander på Stampesletta. Vi åpner kampen bra og skaper et par halvsjanser allerede i åpningsminuttene. Vi flytter ball bra med tempo og det er bra trøkk i det vi foretar oss.

1-0 kommer etter en finfin ballvinning av Stig høyt i banen. I feltet venter Håvard som enkelt setter ballen opp i lengste møne. Det tar imidlertid ikke lang tid før en rask Lillehammerspiller løper seg gjennom og lobber ballen i fin bue over Jens. 7-8 minutter etter utligningen tar vi igjen ledelsen. En corner blir stusset bakover hvor Glorud bruker sin myke lyske og strøkne høyrefot til å volleyere Moelven opp i ledelsen. Denne gangen har vi ledelsen noe lenger (nærmere sagt 8 minutter) før en Lillehammerspiller kjører dobbel nutmeg og 2-2 er et faktum.

Rett før pause får imidlertid Ken muligheten fra 11-meteren etter at Håvard har fått smake litt på det grønne kunstgresset og tilhørende gummikuler. Vi tar igjen ledelsen.

Etter pause setter vi to kasser i løpet av det første kvarteret; Borgedal med en vakker heading og en uheldig Lillehammerspiller. Etter 75 minutter slipper vi dessverre nok inn en bakover, noe som var usedvanlig unødvendig i en periode hvor vi styrer absolutt alt. Heldigvis har Abbas funnet fram til Stampesletta etter en busstur hvor han har vært innom alle Mjøsbyen, og han setter inn 6-3 få minutter etter reduseringen.

Resten av kampen har vi ballen stort sett hele tiden uten å skape de største sjansene.

Totalt sett gjør vi en bra match, men vi varierer i prestasjonen. Noen perioder er veldig bra, mens andre perioder er litt rotete. Vi scorer 6 mål - noe som selvsagt er bra. Det skal også legges til at vi spiller neste hele kampen mot 10 mann etter at en Lillehammerspiller ble utvist tidlig.

Vi har fått en bra start på høsten med 13 poeng av 15 mulige. Det kan bli en morsom høst. Artig er det også at vi framstår i mye større grad med en identitet som lag enn vi gjorde i vårsesongen.


0 Kommentar

PÅ UTKIKK ETTER CUP I HØST? EATMOVESLEEP CUP ARRANGERES 17-18 SEPTEMBER

Postet av Moelven IL - Fotball den 10. Aug 2016

Moelven EatMoveSleep-cup 2016

Lørdag 17. september spilles det 3’erfotball for 6-åringer og 5’erfotball for årsklassene 7-10 år
Søndag 18. september spilles det 7’erfotball for årsklassene 11-12 år

Årskull Jenteklasser Gutteklasser Spilledag
2010 Micromix 6 (blandet) Lørdag 17. september
2009 J7 G7 Lørdag 17. september
2008 J8 G8 Lørdag 17. september
2007 J9 G9 Lørdag 17. september
2006 J10 G10 Lørdag 17. september
2005 J11 G11 Søndag 18. september
2004 J12 G12 Søndag 18. september

En klubb kan delta med flere lag på samme alderstrinn, og vi vil så langt det går sørge for at disse lagene ikke møter hverandre eller spiller kamp samtidig. Da det er begrenset hvor mange 3’erlag vi har plass til, men vi likevel ønsker å unngå at noen møter lag fra egen klubb, må vi sette et tak på fire 6-årslag fra én og samme klubb.

Hver kamp har én omgang på 25 minutter og alle lag spiller minst 3 kamper. Vi tilstreber også å avvikle det enkelte lags kamper innenfor en tidsramme på 3-4 timer, men det kan bli lenger hvis laget spiller flere enn tre kamper.

Turneringen starter kl. 09.00 begge dager. Vårt flotte og kompakte baneanlegg består av gressbaner utendørs i Idrettsparken og kunstgressbaner innendørs i Limtrehallen. Alle spillere får fine premier rett etter at lagets siste kamp er spilt.

Det kan være mulig for 11- og 12-åringer å spille 5'er, men det avhenger av nok påmeldte lag som ønsker dette. Disse lagene må meldes på i årsklasse 10 år, og spilledag blir lørdag.

Vi gir også 10-åringer som ønsker det, sjansen til å prøve 7'er og vil så langt det er mulig finne jevnaldrende motstandere. Disse lagene må meldes på i årsklasse 11 år og spilledag blir søndag.

Pris:

Årskull 2009 til 2004 – 800,- pr lag

Årskull 2010 – 400,- pr lag

Påmelding innen 02.09.2016:

http://www.profixio.com/reg/moelveneatmovesleepcup...

Spørsmål? Trøbbel med påmelding?
Kontakt turneringsansvarlig Stig Sørlundsengen Kristiansen på tlf 48100373 eller e-post
stig@maestro-storkjokken.no


0 Kommentar

2-1 over Fåberg 2

Postet av Moelven IL - Fotball den 2. Aug 2016

Moelv-Fåberg. (1-1) 2-1.

Vær: Sol med innlagte regnbyger.

Tilskuere: En god del.

FOTO: Ringsaker Blad

På en praktfull gressbane kunne vi ønske vår motstander velkommen til parken.

Vårens oppgjør endte 6-0 i vår favør, men som alle vet så er ikke det ensbetydende med at dette ville bli et mål kalas.

Vi starter kampen som avtalt med bra kontroll på vår motstander. Vi kommer til flere sjanser, men skåringene uteblir.

Skåring får derimot Fåberg da de er på sin første visitt på vår halvdel. En helt ufarlig ball blir slått fra midtbanen og mellom våre stoppere.

Alene med Jens satte Fåberg spilleren enkelt inn 1-0, helt mot spillets gang, men i fotball er det som alle vet,, målene som teller.

Vi fortsetter å sette press på Fåberg og omsider lykkes vi med å få ballen mellom stengene. Abbas utligner etter et meget bra for arbeid av Sivert Aaseth.

Vi går til pause med 1-1 og er enige om at vi må ha tru på det vi gjør og bare fortsette, dette skal bli tre poeng.

Tre poeng ble det , men de satt langt inne. På overtid får vi en av mange cornere. Denne gangen treffer ballen en Fåberg spiller og ruller elegant i mål.

Litt tur er det lov å ha. Kampen ebber ut med seier og tre poeng. En vel fortjent seier etter spill og sjanser.

Fredag venter Vang borte kl. 20.00. Det er ikke lange turen så vi håper folk kommer «hjelper» gutta mot 3 nye poeng.


0 Kommentar

Surt 1-0 tap mot Fron

Postet av Moelven IL - Fotball den 27. Jun 2016

Torsdag tok våre 4. divisjonsherrer turen til Vinstra for å måle krefter med tabellnabo Fron. En seier i denne kampen ville ført oss forbi Gudbrandsdølene på tabellen. Dessverre ble oppgaven for stor denne gangen.

Vi starter kampen bra, og skaper et par store sjanser i løpet av de første ti minuttene. Vi dominerer banespillet og ting ser bra ut.
Dessverre klarer vi ikke å omsette det spillemessige overtaket i sjanser og scoringer.

Etter hvert kommer Fron mer inn i kampen, og 10 minutter før pause setter Fron inn 1-0 etter litt klabb og babb.

I andre omgang starter vi bra i banespillet, men klarer ikke produsere de helt store sjansene. Utover i omgangen klarer vi ikke skape så mye som vi ønsker, og når først muligheten byr seg klarer vi ikke å være kalde nok i den avgjørende fasen.

Som trener Haga siteres på i Ringsaker Blad: "Et surt etmålstap". Spillemessig gjør vi mye bra, men vi sliter med å omsette dominans i banespillet til store sjanser. Ikke minst sliter vi med å omsette de sjansene vi skaper i mål. Det er jo relativt viktig i fotball.

Gledelig med Eskil Pettersen som debuterer på a-lagsnivå og gjør en god figur de siste 10 minuttene. Det er mange lovende unggutter som er på full fart inn på a-laget. Disse blir det moro å følge! Vårens siste kamp spilles førstkommende torsdag kl 1900 mot Fart. Vi håper mange møter opp :)

Vi skal gjøre vårt for å avslutte vårsesongen på best mulig vis.
0 Kommentar

Knepen seier over Ringsaker/Nes

Postet av Moelven IL - Fotball den 21. Jun 2016

Alt lå til rette for en fotballfest i Idrettsparken; været var bra ,og det strømmet etter hvert på med godt med tilskuere. Til og med grillen var funnet fram for anledningen.

Etter kampen, var som vanlig etter et lokaloppgjør, mye av fokus på dommeren. Avgjørelser som ble tatt eller ikke ble tatt ble heftig diskutert. Den skal vi la ligge. Vi skal se på oss selv og se hva vi gjorde bra og hva vi må forbedre til neste gang. Dommeren fortjener ros – det var litt som å bli kastet til ulvene og han holdt roen på en imponerende måte sin unge alder til tross

Vi startet kampen bra. Vi fikk fart i ballen og klarte å få satt opp kantene vår i gode 1v1 situasjoner. Når ballen gikk hurtig nok og med nok presisjon, slet Ringsaker/Nes med å henge med.

Etter snaue 10 minutter jager Markus en tilsynelatende håpløs ball. Strengt talt var det vel bare en klarering. Markus snapper ballen foran Ringsakers midtstopper og er iskald alene med keeper – en rolig innside slik som vi liker å se det. Sterkt gjort av unggutten alene mot tre Ringsakerspillere.

Vi fortsetter å dominere kampen og ballinnehavet uten av vi skaper så mange muligheter.

Etter drøyt 20 minutter kommer RIF/NES på en overgang hvor vi i en tre mot en situasjon ikke klarer å avverge før vi må lage et frispark rett utenfor 16 meteren. Frisparket ekspederes på vakkert vis via tverrligger og inn i garnet. 1-1.

Etter utligningen sliter vi med å få fasong på spillet vårt. Vi klarer ikke å få godt nok balltempo , og vendingen av spillet gikk for sakte, dette gjør at Ringsaker/Nes får en forholdsvis enkel jobb med å ligge lavt og kontrollere.

Like før pause blir Håvard satt opp 1v1, og da blir det som regel farlig. Lynvingen skjærer inn foran Ringsakers høyreback som må ty til ulovlige midler for å stoppe brøtningen. Bau trer fram, men leverer ikke sitt livs beste straffespark. Heldigvis er Markus på jobb i dag og setter returen. Det er det siste som skjer i første omgang.

Vi går inn til pause med en positiv opplevelse etter 2-1 scoringen. Vi snakker om å være enda mer presise i det vi foretar oss og at vi garantert kommer til å få muligheter etter hvert som spillerne blir slitne.

Andre omgangen blir stort sett en stillingskrig hvor finspillet definitivt uteblir. Vi blir litt heite i toppen, og gjør en del dårlige valg. Vi har en rekke gode muligheter på overganger men klarer ikke å utnytte disse godt nok. Ringsaker på sin side klarer ikke skape de store mulighetene, men vi føler oss aldri helt trygge på at kampen skal bikke vår vei. Det mest positive er moralen og viljen vi viser. Et lokaloppgjør er ikke alltid vakkert, men det handler ofte om å ville mest. Dette er et område hvor spillergruppa har hatt en stor utvikling. Det er et privilegium som trenere å vite at de 11 som man sender utpå banen vil gi sitt ytterste – selv om kanskje ikke alt det tekniske sitter. Når vi samtidig har en kruttsterk benk så er det grunn til å være optimistiske med tanke på det som skal skje framover. Når det er sagt har vi fortsatt masse å jobbe med. Vi må bli bedre i pasningsspillet vårt, vi må ha flere samtidige bevegelser foran ballfører og vi må jobbe med å utnytte overganger på en bedre måte.


0 Kommentar

Seier over Stange!

Postet av Moelven IL - Fotball den 6. Jun 2016

Søndag vant våre 4. divisjonsherrer 2-1 over Stange. Stillingen ved pause var 0-0.


Solskinn og nydelig sommer temperatur, alt lå til rette for en fin fotballkamp, men dessverre så gikk ikke førsteomgangen inn i historiebøkene som velspilt og sjanserik.

Vi slet med å skape de store sjansene, tempo var lavt og presisjonen var for dårlig.

Dette gjorde at Stange lett kunne avklare våre forsøk lett, faktisk var de nærmere en skåring enn vi var i første omgang.

Det som etter tabellen å dømme kunne bli ren enveiskjøring, ble langt fra det.

Andre omgang startet litt som første, men etter hvert så tok vi mere tak i kampen. Stange spillerne ble løpende oftere og oftere i mellom. Vi produserte flere store sjanser, men dessverre uten uttelling.

Publikum måtte vente helt til det 70 minuttet før de fikk noe å juble for. Truls Heggelund i sin nye rolle som høyre back kom fint frem på siden og slo ett innlegg som en Stangespiller satte i eget mål.

1-0 var en realitet og ut fra sjansene vi hadde hatt denne andre omgangen var det høyst fortjent. Vi fortsatt vårt press mot Stange målet og da broder Stig rundet keeper 5 min senere sto det 2-0 på tavla.

Hyggelig å ha kaptein Heggelund tilbake etter et langt skadeavbrekk.

Stange reduserte 5 min før slutt, men vi styrte heldigvis kampen inn til 3 poeng.

Vår beste spiller: Christian Bråthen Larsen som la ned en enorm innsats i samtlige 90min.

Tre poeng og sola var det som varmet, neste kamp er mot Follebu Borte på fredag, der må vi vise oss fra en mye bedre side.

Vi får bruke uka godt på feltet og stille godt forberedt til å gi Follebu skikkelig kamp.


0 Kommentar

Treninga lørdag 4.juni flyttes til søndag 5.juni kl 12.

Postet av Moelven IL - Fotball den 3. Jun 2016

På grunn av at jeg (Even) må bort i morgen lørdag, flytter vi treninga til søndag kl 12. Vi snakkes!


0 Kommentar

Storhamar 3:1 Moelven

Postet av Moelven IL - Fotball den 30. Mai 2016

Storhamar- Moelv (2-1) 3-1.

Etter at kampen mot Dombås ble flyttet hadde vi hatt god tid til å forberede oss til kampen mot tabellnabo Storhamar.

Da speaker Arve Fuglum ønsket lagene velkommen, så var det kun hjemmelaget som tok i mot den invitasjonen.

Vi var et trekk etter i det meste, vi hadde høye skuldre og gjorde enkle pasningsfeil, så det var ikke ufortjent at Storhamar tok ledelsen.

Etter hvert begynte vi å få litt mønster i vårt spill, vi fikk litt mere ro i kroppen og da vi fikk frispark fra 20 meter tok kaptein Andsjøen ansvar å klinte skuddet i tverrliggeren.

Retur tok Markus seg av og vi hadde utlignet. Etter dette tok vi over mer av banespillet. Vertene var stort sett farlige da de slo langt mot sine raske frontspillere.

Et kvarter før pause tok Storhamar nok en gang ledelsen, en ledelse de holdt omgangen ut.

Pausepraten gikk på at dette var en kamp vi hadde store muligheter til å komme tilbake i. vi måtte være mer nøye, vi måtte jobbe på forhånd og trøkke til i duellene.

Vi var hakket bedre i andre omgang, men vi er ikke god nok den siste 1\3 av banene, derfor skaper vi kun noen halvsjanser.

Storhamar derimot utnyttet at vi både er for snille og for lite besluttsomme i egen boks med å sette inn sine tredje skåring for kvelden.

Det ble tap denne fredagskvelden, men alt var ikke hel svart, vi beholder hodet hevet og engasjementet oppe igjennom hele kampen.

Dette vitner om en fin spillegruppe som vil noe. Det vi må jobbe med vet vi alle.

Vi får nye sjanser neste helg. vi skal trene bra denne uka slik av vi «reiser kjærringa» mot Stange.

Vi håper på full tribune og fult trøkk.


0 Kommentar

Foreldrevettregler

Postet av Moelven IL - Fotball den 29. Mai 2016

Sesongen er for lengst sparket i gang og aktiviteten i idrettsparken er stor. Gjennom fotballen I Moelven får mange barn og unge fantastiske opplevelser som de tar med seg resten av livet.
I et forsøk på å gjøre fotballen ENDA bedre, har jeg i tett samarbeid med trenerne for G13, G14 og G16 utviklet "Foreldrevettregler". Bakgrunnen for at vi har laget disse er på ingen som helst måte på grunn av at det er et stort problem, men vi har trua på at felles kjøreregler for alle vil fotballen enda bedre. I neste omgang vil det også utvikles "Trenervettregler" og "Spillervettregler".
I Moelven ønsker vi å bygge en enda bedre kultur - både sportslig og utenfor banen. Den eneste å måten å gjøre dette på er SAMMEN.

Foreldrevettreglene er i utgangspunktet laget for ungdomsfotballen, men vi ser ingen grunn til at disse ikke skal gjelde barnefotballen også.

Hvis noen har innspill til Foreldrevettreglene, send de inn til bjorkelars@hotmail.com eller ringForeldrevettregler for Moelven IL Fotball

Vi er så heldige at vi har mange engasjerte foreldre. Dere er en viktig ressurs for klubben! Klarer vi å bruke engasjementet på en positiv måte vil vi garantert fortsette å utvikle seg i positiv retning.

 • Vi støtter opp spillere i motgang og medgang.
 • Vi lar spillerne gjøre sine egne valg på bana – da lærer de mest!
 • Vi gjør dommeren god og har aksept for at også dommeren kan gjøre feil.
 • Etter kamper og treninger fokuserer vi på om spillerne har hatt det gøy og hva de har fått til. Vi bryr oss ikke om resultatet!
 • Vi støtter treneren og de valgene som blir gjort. Dette gjelder på trening og i kamp, men også i forhold til laguttak og hvilke spillere som hospiterer.
 • Vi unngår å snakke bak ryggen på hverandre. Er vi misfornøyd med noe tar vi det opp med den rette personen.
 • Vi ønsker å gjøre hverandre best mulig, en god måte å gjøre dette på er å framsnakke hverandre.

Får vi til dette blir Moelvfotballen et enda bedre sted å være: både sportslig og sosialt.

Utdypning av foreldrevettreglene:

 • I fotball går det opp og ned. Det er viktig at spillere og trenere får minst like mye støtte i motgang som medgang. Ved å støtte spillerne menes det å bry seg. Vi trenger foreldre som heier og følger opp spillerne!
 • Som engasjert forelder er det veldig fort gjort å rope ut hva du mener spillerne bør gjøre i en situasjon. LA SPILLERNE TA SINE EGNE VALG J Fotballferdighet er todelt og består av handlinger (tekniske handlinger) og handlingsvalg («taktiske valg»). Når spillerne får ta sine egne handlingsvalg lærer de mer enn om de blir fortalt hvilket valg som er det beste.Det kan også være at treneren øver på spesielle ting i en kamp som for eksempel å spille seg ut bak, og da kan ikke keeperen skyte ut langt.
 • Dommere gjør akkurat som spillere mange ting i løpet av en kamp som kan virke merkelig. Det som er helt sikkert er at det ikke hjelper å rope/klage på dommeren. Vi i Moelven skal lære oss å la dommeren gjøre sitt beste, så fokuserer vi på det vi får gjort noe med – nemlig oss selv.
 • I Moelven ønsker vi et mestringsorientert læringsklima. Det betyr at vi verdsetter innsats og progresjon over resultater. Istedenfor å spørre hvordan en kamp har gått resultatmessig, kan vi heller spørre hva spilleren har fått til i kampen, om laget gjorde noe bedre enn sist og så videre. Et veldig viktig spørsmål er også: VAR DET GØY?Uavhengig av resultat er det alltid mange positive ting å ta med seg fra en kamp; den gode taklingen, den gode arbeidsmoralen, den perfekte pasningen.
 • Å være treneren er en krevende jobb og en jobb de aller fleste har meninger om. Det er viktig at treneren får støtte av foreldrene. Treneren er faktisk såpass privilegert at den får gjøre en del beslutninger som foreldre må ta til etterretning. Det betyr ikke at det ikke er lov å være uenig – men da tar vi det opp på en saklig måte MED TRENEREN.
 • VI trenger ærlighet. Det er lov å ha meninger i og om Moelvenfotballen men vi ønsker en kultur der vi tør å snakke med hverandre og tør å være uenige. Å snakke bak ryggen på noen fører bare negative følger med seg.
 • Vi ønsker å skape en kultur hvor vi er stolte av hvem vi er og hva vi får til. Det er viktig at vi har en positiv innstilling til klubben vår og selv om vi bor i jantelovens hjemland er det faktisk lov til å skryte av oss selv når vi får til noe bra!


Mvh Lars


0 Kommentar

KAMPOVERSIKT A-LAGET 2016

Postet av Moelven IL - Fotball den 25. Mai 2016

KAMPER MOELVEN IL A-LAGET 2016
26.04.201619:30Faaberg2Moelven ILJorekstad match kunstgress
09.05.201620:00Ridabu Moelven ILBlack River Park kunstgress
18.05.201619:00Moelven ILLillehammer 2Moelv ipk 1
27.05.201619:30StorhamarMenn senior AMoelven ILPrestrud 1 kunstgress
05.06.201615:00Moelven ILStangeMoelv ipk 1
10.06.201619:00FollebuMoelven ILFollebu stadion
18.06.201615:00Moelven ILRingsaker /NesMoelv ipk 1
23.06.201619:30Fron FotballMoelven ILKåja nordre kunstgress
30.06.201619:00Moelven ILFartMoelv ipk 1
01.08.201619:00Moelven ILFaaberg2Moelv ipk 1
05.08.201620:00VangFLMoelven ILVang kunstgress
11.08.201619:00Moelven ILRidabu Moelv ipk 1
14.08.201615:00Moelven ILDombås ILMoelv ipk 1
22.08.201620:00Lillehammer 2Moelven ILStampesletta
27.08.201615:00Dombås ILMoelven ILMyra
03.09.201615:00Moelven ILStorhamarMenn senior AMoelv ipk 1
10.09.201615:00StangeMoelven ILStange ipk Frenningbana
17.09.201615:00Moelven ILFollebuMoelv ipk 1
23.09.201619:30Ringsaker /NesMoelven ILGaupen kunstgress
01.10.201615:00Moelven ILFron FotballMoelv ipk 1
09.10.201615:00FartMoelven ILFart kunstgress

0 Kommentar

Moelven 3:1 Lillehammer 2

Postet av Moelven IL - Fotball den 19. Mai 2016

Moelven- Lillehammer2 3-1(2-0)

Lillehammer 2 var vår motstander til årets første kamp i parken.

Planene for kampen var enkel, vi skulle ta tak den fra første spark, noe vi virkelig gjorde.

De første 20-25 min. lot vi ballen gå raskt, vi hadde få touch og bra bevegelse. Til tider slet gutta fra OL byen med å holde følge. Da stadion uret viste 10 min spill kunne Christian Bråthen Larsen sette inn kampens første skåring, vel fortjent etter både spill og sjanser.Etter hvert skrudde vi av litt på både aggressivitet og balltempo, da kom Lillehammer litt mere med i spillet. De produser ikke all verden av farligheter foran vårt mål, men mot et bedre lag kunne vi blitt hardere staffet.

Rett før pause «stiger» Vegard Glorud med armene tett inntil kropp til værs og header inn 2-0.

I garderoben er smilet oppe og vi er klare for «å drepe» kampen tidlig i andre omg..

Allerede etter 4-5 min kunne Simen «Bau» Nysveen prikke inn 3-0 målet.Etter skåringen faller som i første omgangen intensiteten og kvaliteten på vårt spill.Vi har noen halvsjanser, men vi er ikke nøyaktige nok i den avgjørende fasen.

Vi er heller ikke konsentrerte og nøyaktige nok da Lillehammer får sitt trøstemål.

Vi vinner kampen 3-1 etter til tider bra spill og mange fine kombinasjoner spes i første omg.

Vi skal jobbe hardt for at klarer å holde intensiteten og kvaliteten kampene ut.

En stor takk til alle som kom til parken i går. Vi setter stor pris på deres støtte, og ønsker dere alle velkommen til både våre hjemme og bortekamper.

En fin markering med et minutts stillhet før kampen av to markante personer i Moelven idretten som har gått bort siden vi avsluttet høstsesongen. Arild Bjerke og Rolf Bergsodden.


0 Kommentar

Ridabu - Moelven 4:0

Postet av Moelven IL - Fotball den 10. Mai 2016

Etter seier i de to første seriekampene kom vi fort ned på bakken igjen.

Vi viste at dette ble en vanskelig bortekamp mot et Ridabulag som kommer til å plukke mange poeng på eget kunstgress.

De første 30 minuttene av kampen har vi grei kontroll og gjør ting enkelt. Vi har en ball i nettet men scoringen blir dessverre annullert.

Isteden er det Ridabu som etter corner får heade inn 1-0.Derfra og ut 1 omgang får vi en leksjon i effektivitet og at vi må være nøye i det vi foretar oss. Vi blir knallhardt straffet for våre feil og 4-0 er et faktum da dommeren blåser av for første omgang.

Naturligvis er det en gjeng med et smil som ikke akkurat går oppover som samles til pausepraten.

Det er utrolig fort gjort og «kollapse» helt da en ligger under såpass ved pause, men vi løfter hodet og prøver fortsatt å spille fotball, noe som er meget bra.

Vi produserer ikke all verden av sjanser i andre omgang, men vi fullfører kampen på en positiv måte tross tapet.

Det kommer garantert lignende kamper senere i sesongen, så hva kan vi lære?

Vi må tørre å fortsette med vårt planlagt spill. Vi må opp på balltempo og trøkke enda mere i duellene, spesielt i boksen. Vi må være nøye og konsentrert. Vi må også variere mer i oppspillfasen. Vi blir noen ganger for forutsigbare.Lykkes ikke plan en, må vi ta plan to. Variasjon.

Det er mange måter man kan analysere en fotballkamp på. Ja, vi var kanskje uheldige som fikk scoringen annullert i starten av kampen. Ja, Ridabu spiller direkte fotball. Men blir vi noe av bedre av å tenke slik? Svaret er sannsynligvis nei. Ridabu spiller på sine sterke sider, akkurat som vi prøver å spille på våre. Det er ikke noe rett og gal måte å spille fotball på. Vi må konsentrere oss om oss selv, og hvordan vi skal bli bedre på å spille slik vi ønsker. Vi kommer helt sikkert til å variere i prestasjonene, men det kommer garantert til å bli mange gode øyeblikk utover i sesongen. Det er bare å brette opp armene, nye lodd neste onsdag hjemme mot Lillehammer 2.

Gledelig at mange modøler tok turen til Ridabu en sen mandag kveld, det betyr mye for laget.


0 Kommentar

3. serierunde: Moelven - Ridabu: Mandag 20:00

Postet av Moelven IL - Fotball den 8. Mai 2016

Våre beste menn spiller sin tredje seriekamp for året borte mot Ridabu mandag 9. mai kl 20:00 på Black River park. Håper mange tar turen og støtter opp gutta som har fått en god start på sesongen.


0 Kommentar

Moelven 4:0 Vang

Postet av Moelven IL - Fotball den 3. Mai 2016

2. serierunde: Seier 4-0 mot Vang. (3-0)

Laget: Martin Jansrud – Henrik Dahlsveen – Simen Johansen – Vegard Glorud – Trond Barli – Sivert Borgedal – Ken Andsjøn – Christian Bråthen Larsen – Mikkel Moen – Truls Heggelund – Markus H. Lund

Benyttede innbyttere: Abbas, Lars Rognlien, Hauk Fossen, Ole Petter Brandsrud.

Moelvens beste: Laget.

Årets andre seriekamp fant sted på selveste Gaupen Bernabeu. Etter 6-0 i første kamp var troen på nok en god prestasjon sterk i spillergruppa. Allikevel var vi fullstendig klar over at vi måtte opp mot vårt beste for å bryte ned Vang. Før hver kamp har vi et mål om at alle skal yte 100% innsats, selv om ikke alt flyter hver eneste gang.

Første del av kampen er relativt rotete og finspillet uteblir. Midtveis i omgangen står imidlertid Mikkel godt plassert i returrommet, dunker til på halvvolley og ballen fyker ned i motsatt hjørne. Selv etter 1-0 scoringen sliter vi med å skape de store sjansene. Balleinnhavet er stort, men Vang ligger lavt og gjør det vanskelig for oss. Vi klarer ikke å opprettholde godt nok balltempo og presisjon til at vi klarer å spille ut motstanderen. I det stadionuret bikker 44 minutter gjenvinner Henrik Dahlsveen ballen høyt i banen. Inne foran mål venter Markus Holte Lund som har en enkel jobb med å dytte ballen i kassa, etter litt klabb og kabb i forkant. En herlig gjenvinning av Henrik – dette vil vi se mer av! 2-0 til pause er et godt resultat tenker mange, men Sivert Borgedal har andre planer. Sivert fisker opp en håpløs ball som en Vangforsvarer desperat prøver å skjerme utover linja, og inne foran mål venter nok en gang Markus. Deilig å se innsatsen til Sivert i den situasjonen. Markus skal også ha honnør for at han er på rett plass til rett tid ved to anledninger.

Andre omgangen er på mange måter lik første. Vi har enda mer ballinnehav, men de store sjansene uteblir. Vang på sin side skaper fint lite. Martin Jansrud gjør en god jobb i målet og har stort sett kontroll på det som kommer. Også i denne omgangen sliter vi med å få ballen til å gå fort nok på det våte kunstgresset. Vi bruker litt flere touch, og vi klarer ikke å brette ut spillet i stor nok grad. Nå skal det jo understrekes at Vang ligger veldig lavt og det ikke er så enkelt å tre seg gjennom, men sannsynligvis vil vi nok komme borti flere sliker kamper i sesongen – så dette må vi øve mer på. Vi blir litt for upresise og vi har ikke mange nok bevegelser samtidig til at Vang blir satt på store nok prøvelser. Etter 75 minutter får Christian skuddlege fra 17-18 meter og ballen triller fint inn nede ved stolperota.

Oppsummert er vi veldig godt fornøyd med resultatet. 3-0 etter første omgang er veldig godt betalt. Samtidig ser vi at vi har en del å jobbe med. Det som er bra, er at vi løper. Vi er flinke til å gjenvinne ballen kollektivt ved balltap. Vi løper veldig mye mer enn vi gjorde for et par måneder siden. Det er også mange som VIL mye. Noen må gå av med kramper og slitne bein, det er slik vi ønsker at det skal være. Vi viser spilleglede og er flink til å «backe up» hverandre.6 poeng av 6 mulige, samt 10-0 i målforskjell skal vi selvsagt også være godt fornøyd med.

Vi har en veldig god tropp og kommer til å benytte mange spillere hver eneste kamp.

Neste kamp er førstkommende mandag borte mot Ridabu. Begge lag står med 6 poeng, så dette blir en «jysare». K.O 20:00 på Black River Park. Håper mange tar turen.

Vi kan love at vi skal gi 100% uansett om det er regnvær eller sol.


0 Kommentar

A-KAMP: 2. MAI 1930 mot VANG

Postet av Moelven IL - Fotball den 1. Mai 2016

Minner om at andre seriekamp for våre a-lagsherrer går av stabelen i Gaupen Mandag 2. mai kl 1930!

Etter en god start på sesongen med 6-0 seier over Faaberg2 blir det spennende å se om gutta kan holde trøkket og entusiasmen oppe.

Vel møtt. Vi håper at mange tar turen til Gaupen for litt god underholdning en mandags kveld.


0 Kommentar

Dommerkurs 3.mai

Postet av Moelven IL - Fotball den 25. Apr 2016


Det arrangeres dommerkurs på klubbhusetKLUBBDOMMERKURS TIRSDAG 03.05 KL.18.00

STED: KLUBBHUSET MOELVEN IL

ALDER: FRA 12 ÅR(2004) OG ELDRE

Det kommer instruktør fra IØFK som holder kurset.

Tar for seg 5er og 7er fotball. Går gjennom regler og alt som trengs for å dømme 5er og 7er.

Alle får også utdelt klubbdommerhefte hvor alle regler står.

Det er også lov for de som har tatt dette før å komme her for en oppfrisking.

Håper så mange som mulig kan komme, vi trenger flere dommere.

Det er bare å møte opp denne tirsdagen.

Mvh. Rune Evensen


0 Kommentar

Rakedugnad i Idrettsparken

Postet av Moelven IL - Fotball den 25. Apr 2016

På onsdag 27.april skal Idrettsparken rakes.


Det er vår, og som vanlig må Idrettsparken gjøres klar for trening og kamper. Derfor er det rakedugnad på onsdag kl 18.00.

Vi håper at flest mulig tar med seg rive og arbeidslyst til parken denne ettermiddagen.


Vel møtt!


0 Kommentar

Kick off 2016

Postet av Moelven IL - Fotball den 13. Apr 2016

Moelven fotball inviterer til Kick Off tirsdag 19.4


0 Kommentar

Moelven - Fart 2-2

Postet av Moelven IL - Fotball den 1. Mar 2016

A-laget spilte sesongens tredje treningskamp. Her er Geir Hagas tanker om kampen.


Fart var motstander for sesongens tredje treningskamp som ble spilt i nydelig solskinn på Sveums kunstgress.

På treninger har vi fokus på få touch, bevegelse, presisjon og aggressivitet.

Målet er å videreføre dette i våre kamper fremover, denne kampen var ingen unntak.

Om vi lykkes? Tja, da vi senket skuldrene og tok valgene før mottak, da gikk ballen på en og to touch og Fart spillerne ble løpende i mellom.

Fant vi ut at det var bedre å føre ball, så var Fart spillerne på oss og vi fikk balltap og overganger i mot.

Målene Fart skårer kommer av balltap og at vi ikke er tøffe nok i gjenvinningen.

Nå hadde ikke vi kanskje den rette turen, eller kanskje den rette trua da vi misbrukte mange muligheter både i første og andre omgang.

Begynnelsen av andre omgang og de siste ti skal vi ta med oss videre, da ser vi at gjør vi det vi er gode på, så henger ikke vår motstander med.

Vi kommer bra på slutten og putter to kjappe mål. Markus som krangler seg igjennom hele Fart forsvaret og skårer og Bau som skårer sikkert på straffe.

Neste treningskamp er i vår egen «lekegrind» på onsdag mot Domkirkeodden. Da får vi nok en mulighet til å praktisere det vi er gode på trening.

Vi får trene på videre, så blir de gode periodene i kampene våre lengre og lengre.

0 Kommentar

Trenerkurs!

Postet av Moelven IL - Fotball den 8. Feb 2016


Det arrangeres trenerkurs i Moelv!


NFF INDRE ØSTLAND INVITERER TIL TRENERKURS!

NFF C-lisens del kurs 1 – i Moelv Ipk.

Fredag 11. mars og søndag 13.mars 2016

Instruktør på kurset er Lars Bjørke.

Kurset er både teoretisk og praktisk, og alle deltakerne får mye instruksjonspraksis/ veiledning.

Program for NFF C-lisens del kurs 1:

Fredag 11. mars

17.00Velkommen!

17.00 - 18.00: Modul 1: Teori, Barnefotballens verdigrunnlag.

18.00 - 19.00: Praksis modul 1

19.00 - 20.00: Modul 2: Tilrettelegging for god fotballaktivitet.

20.00 - 21.00: Praksis modul 2

21.00 - 22.00: Evaluering/teori

Søndag 13. mars

09.00Oppstart dag 2.

09.00 - 10.00: Modul 3: Hvordan holde barna i flytsonen.

10.00 - 11.00: Praksis modul 3

11.00 - 12.00: Modul 4: Treneren som veileder.

12.00 - 13.00: Praksis modul 4

13.00 - 14.00: Evaluering

15.00:Avslutning.

Pauser blir lagt inn underveis. Deltakerne må selv ha med mat og drikke. Programmet kan bli justert noe underveis.

Kursavgiften er kr. 1000,- pr deltaker. Alle deltakerne får kursmateriellet; Lengst mulig, flest mulig, best mulig og spillets ide’ 8 år, mm. NB: Moelven dekker alle utgifter for våre trenere!

Det er en forutsetning for avvikling av kurset at det er minst 10 deltakere.

Påmelding til Lars Bjørke på tlf 992 72 503 eller bjorkelars@hotmail.com innen 02.03.2016.


0 Kommentar

Turneringsoversikt i Limtrehallen

Postet av Moelven IL - Fotball den 8. Feb 2016


Som vanlig arrangerer Moelven en rekke turneringer i Limtrehallen i løpet av vinteren. Her kan du finne oversikt over alle turneringene som arrangeres.

133982 Moelven IL Turneringsprogram 2016.pdf


0 Kommentar

Ekstraordinært årsmøte torsdag 11.02.2016

Postet av Moelven IL - Fotball den 18. Jan 2016


Våre medlemmer innkalles til ekstraordinært årsmøte i Moelven IL Fotball den 11. februar – kl.18.00 – på klubbhuset.

Årsmøte har en agenda: VALG


0 Kommentar

Heggelund Bygg Cup 2016

Postet av Moelven IL - Fotball den 9. Jan 2016

Fjorårets vinnere av Heggelund Bygg Cup


Heggelund Bygg Cup 2016


Som vanlig arrangerer Moelven turnering for G19 i Limtrehallen. Dette har blitt en tradisjon, og turneringene pleier å være veldig bra både sportslig og sosialt.

Årets turnering går Lørdag 30.januar. Det er plass til 12 lag i turneringen - førstemann til mølla gjelder!

For mer info: Heggelund Cup.pdf


0 Kommentar

Trening av Hippelotteriet 2015

Postet av Moelven IL - Fotball den 8. Jan 2016

Trekning i Hippelotteriet 2015 er foretatt.

Her er oversikt over alle vinnerne:Hippelotteriet.pdf


Vi gratulerer!


0 Kommentar

Treningstider i Limtrehallen 2016

Postet av Moelven IL - Fotball den 1. Jan 2016

Her er oversikten over treningstider i Limtrehallen våren 2016!


Treningstider MIL limtrehallen våren 2016 - 31122015.xlsx


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline